به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، وبسايت «ميليتاري امبديد» در مطلبي با توصيف ايران به عنوان چهارمين دشمن آمريکا پس از روسيه، چين و کره شمالي نوشت: ايران کشوري با جمعيتي بين 75 تا 80 ميليون نفر است که بيش از نيمي از آن را جوانان زير 35 سال تشکيل ميدهند. اين کشور با وسعتي اندکي کمتر از آلاسکا، با 395 هزار ميليارد دلار توليد ناخالص داخلي، پس از عربستان، مقام دوم را در خاورميانه در اختيار دارد.
ارتش اين کشور بيش از 525 هزار نيروي نظامي فعال دارد که از اين تعداد، حدود 350 هزار نفر را پرسنل کادر و 220 هزار نفر را سربازان کمتر آموزش ديده تشکيل ميدهند. حدود 1.8 ميليون ايراني نيز جزو نيروي احتياط هستند. نيروي دريايي ايران داراي 18 هزار ملوان است و نيروي هوايي حدود 37 هزار پرسنل دارد. مابقي نيروهاي نظامي اين کشور را مرزبانان يا گروههاي نظامي نخبهاي مانند سپاه ويژه قدس (با 15 هزار نيروي زبده) تشکيل ميدهند.
نيروي دريايي ايران داراي 400 ناوگان دريايي است که از اين تعداد، بيش از 250 مورد از آنها را قايقهاي گشتي کوچک تشکيل ميدهند که در ژانويه 2016 براي دستگيري ملوانان آمريکايي مورد استفاده قرار گرفتند. نيروي دريايي ايران همچنين داراي 33 فروند زيردريايي است که از اين حيث، ايران را در رده پنجم جهان قرار داده است.
از اين 33 فروند زيردريايي، 3 مورد از آنها زيردريايي 4 هزار تني "کلاس کيلو" ساخت روسيه با موتور ديزلي – الکتريکي هستند که ميتوانند در اعماق دريا حرکت کنند. مابقي زيردرياييهاي ايران زير 600 تن وزن دارند که براي دفاع از بنادر و آبهاي ساحلي يا مينگذاري مورد استفاده قرار ميگيرند. طبق شايعات، اين زيردرياييها که با فاصله کمي از سطح دريا حرکت ميکنند، ساخت کره شمالي هستند. با اين حال، هيچ يک از زيردرياييهاي ايران از قابليت پرتاب موشک برخوردار نيستند.
ناوگان نيروي هوايي ايران شامل بيش از 300 هواپيما است که بيش از نيمي از آنها را جتهاي جنگنده (شامل سوخو-24، سوخو-25 و ميگ-29 اس روسيه؛ ميراژ اف-1 اس فرانسه؛ جنگنده چيني چنگدو اف-7 اس؛ حدود 40 جنگنده اف-14 تامکت آمريکا؛ 60 فانتوم اف-4 قديمي و چند فروند تايگر اف-5) تشکيل ميدهند.
برخي از اين جنگندهها به وسيله شاه سابق ايران خريداري شده و برخي ديگر نيز در دهه 1980 ميلادي در خلال جنگ عراق غنيمت گرفته شدند. مابقي ناوگان هوايي ايران را بالگردها، هواپيماهاي باري و آموزشي تشکيل ميدهند. بيشتر هواپيماهاي جنگنده ايران، قديمي و برخي نيز براي استفاده از قطعات يدکي آنها اوراق شدهاند. ايران در حال حاضر قصد دارد تا در صورت افزايش بهاي نفت، چند فروند جنگنده جديد و پيشرفته سوخو-30 را از روسيه خريداري کند.
ايران همچنين 150 سامانه موشکي هاوک آمريکا را در اختيار دارد که از زمان شاه باقي ماندهاند. اين کشور سامانههاي موشکي ديگري را نيز از روسيه و چين خريداري کرده است و در آوريل 2016 اولين سامانه دفاع موشکي اس – 300 را از روسيه تحويل گرفت. اين کشور در ماههاي اخير موشکهاي دوربرد و ميانبرد متعددي را نيز آزمايش کرده است.
ايران در حال حاضر، با در اختيار داشتن اين تسليحات قديمي و تسليحات جديدي مانند تانک ذوالفقار که در داخل اين کشور توليد شده است، هشتمين ارتش قدرتمند جهان را در اختيار دارد. توانمندي نظامي اين کشور به غير از برنامه موشکي آن داراي ماهيتي تدافعي است.
روابط نزديک ايران با روسيه تاکنون اجازه تعرض به اين کشور را از سوي آمريکا يا اسرائيل نداده است. جنگندههاي اسرائيلي در ژوئن 1981 رآکتور اتمي عراق و در سپتامبر 2007 نيز يک رآکتور هستهاي را در سوريه منهدم کردند. اما ارتش اسرائيل با وجود لفاظيهاي فراوان نتوانست عمليات مشابهي را عليه تاسيسات هستهاي ايران انجام دهد.
اين وبسايت در پايان مدعي شد: در حال حاضر، بزرگترين نگراني درباره ايران، توسعه روزافزون برنامه موشکي بالستيک اين کشور است که در صورت تجهيز شدن به کلاهکهاي هستهاي ميتوانند تجربه کره شمالي را براي دنيا تکرار کنند.